למביאסי מבשל: שעה עם בשר 19.05.14

    יוחנן למביאסי 1 Comment on למביאסי מבשל: שעה עם בשר 19.05.14
    21:46
    16.05.24
    איתי גדסי ויוסי צלניקר No Comments on אליהו ארנד חושף: כך הגיב ראש הישיבה לכתבת הפרופיל

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מתכון גולש הונגרי קלאסי

    מרכיבים ( עבור 4 אנשים)

    600 גרם בשר בקר או כתף, או כל חלק רך שלבשר בקר חתוך ל-2 קוביות
    2כפות שמן או שומן
    2 בצלים בינונים קצוצים
    2 שיני שום
    גזר חתוך לקוביות
    גזר לבן חתוך לקוביות
    2 עלי סלרי
    2 עגבניות בינוניות, קלופות וקצוצות, או כף רסק עגבניות
    2 פלפל ירוק טרי
    3 פרוסות תפוחי אדמה בינוני
    כף אבקת פפריקה הונגרית
    כפית זרעי קימל
    עלה דפנה אחד
    פלפל שחור טחון ומלח לפי טעם
    מים

    הוראות

    לחמם את השמן או שומן בסיר ולצלות את הבצלים הקצוצים בזה עד שהם מקבלים צבע חום זהוב יפה.
    לפזר את הבצל המטוגן עם אבקת פפריקה תוך כדי ערבוב כדי למנוע שריפה מהפפריקה.
    להוסיף את קוביות הבשר ולטגן אותם עד שהם הופכים ללבנים עם קצת צבע חום.

    להוסיף בשר בקר, ולשבשל תוך הוספת השום וזרעי קימל הטחונים. להוסיף מעט מלח, פלפל שחור גרוס, עלה דפנה ולשפוך מים מספיק כדי לכסות את תוכן המחבת ולתת לזה להתבשל על אש נמוכה לזמן מה.

    כאשר הבשר חצי מבושל (כשעה וחצי לפחות) להוסיף את הגזר החתוך ואת הגזר הלבן ותפוחי האדמה, הסלרי עם מלח ומים כפי הצורך.

    נקניקי מרגז תוצרת בית צלויים

    מצרכי המרגז:

    900-1000 גרם בשר כבש טחון, עדיף מהכתף
    2 שיני שום כתושות
    1 כף אריסה
    1-1.5 כפית כמון
    1-1.5 כפית פלפל
    1 כפית פפריקה מתוקה
    חצי כפית תערובת ראש אל חנות
    קורט אבקת ציפורן
    מעט אגוז מוסקט מגורר
    חצי כפית גרגרי כוסברה טחונים
    קמצוץ אבקת קינמון
    מעיים נקיים של כבש (כ2.5-3 מטר)
    מלח לפי הטעם

    הכנת נקניק המרגז:
    מכינים קערה גדולה עם קרח כתוש, במרכז מכינים קערה אחרת לתוכה מכניסים את כל החומרים ומתחילים ללוש ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה. מומלץ לשים את התבלינים לסירוגין עד שמגיעים לטעם הרצוי.

    טובלים את המעיים במים, מוציאים ומתחילים למלא בתערובת הבשר . מכינים נקניק ארוך או כל 10 סנטימטר סובבים את המעיין כדי ליצור קשר. זאת עבודה ל-2 אנשים: הראשון מחזיק את המעיים ויוצר קשרים והשני ממלא. טובלים כל הזמן את הידיים במי קרח.

    אפשר ישר להכין את הנקניק על האש או להקפיא. יוצאים כ15-16 נקניקים.

     

    אריסה


    מצרכים

    6 עד 8 פלפל צ'לי ניו מקסיקו אדום
    2 שיני שום לא קלוף
    כף אבקת צ'יל ניו מקסיקנית
    רבע כפית מלח ים דק
    כפית כמון טחון
    שלושת רבעים של כפית זרעי קימל הקרקע
    רבע כפית כוסברה טחונה
    3 כפות שמן זית

    לשבור את הצ'ילי. מניחים בקערה קטנה ולכסות במים קרים; להשרות 30 דקות עד שעה כדי שיהיה רך מאוד.

    אחר כך מסננים וסוחטים את המים העודפים ומעבירים למעבד מזון קטן או עם מכתש ועלי.

    לשלב צ'ילי, שום, מלח, אבקת צ'ילי, תבלינים ושמן זית. לבדוק כל הזמן ולהוסיף כפית מים בכל פעם.

    לאחסן את התוצאה בצנצנת קטנה. להוסיף מעט שמן זית מעל לאטום את פני השטח.

    ניתן לשמור חודש במקרר.



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      דיס וורי גוד!!! המתכון לגולש פשטות גאונית. נהדר ביותר!